torstai 23. syyskuuta 2010

Anteeksi, olen hengissä!

Ensiksi haluan pyytää anteeksi lukijoilta (ja myös itseltäni) etten ole kirjoittanut pitkään aikaan yhtäkään riviä. En selittele käytöstäni millään, totean vain että olen ollut saamaton ja laiska. Nyt otan kuitenkin uuden asenteen blogipäivitykseen ja lupaan antaa kuulua itsestäni useammin!

Nykyään asun virallisesti Calabriassa. Jätin Rooman kesän aikana, ja siirryin aivan erilaisen elämäntavan piiriin. Mistähän sitä aloittaisi kuvailemaan tätä muutosta? Ensinnäkin elämä on erittäin paljon rauhallisempaa ja rennompaa. Liekö tuo johtunee siitä, että täällä ei juuri ole mitään tekemistäkään, joten aika tuntuu matelevan ja mitään suuria stressinaiheita ei ole. Vaihdoin miljoonakaupungin hälyn 10 000 asukkaan pikkukaupungin rauhaan. Palasin siis tietyssä mielessä juurilleni, olenhan viettänyt lapsuuteni Suomessa vastaavan kokoisessa kaupungissa.

Olen edelleen vielä opetteluvaiheessa elämän kanssa täällä. Muutos Roomasta Calabriaan on ollut yllättävän suuri, vaikka saman maan rajojen sisäpuolella ollaankin. Kieli ei ole vähäisempiä ongelmia, paikalliset kun tahtovat puhua italian sijaan mielummin omaa Calabrian murrettaan, joka on tyystin erilaista kuin puhdas italian kieli. Olen kuitenkin jo pikkuhiljaa alkanut ymmärtämään puhetta ja omaankin puheeseen on eksynyt muutamia sanoja ja sanontoja.

Vaan enpä kyllä olisi ikinä uskonut reilu puolitoista vuotta sitten Roomaan tullessani, että tulen asumaan Calabriassa. Sen takia elämä onkin ihanaa!

3 kommenttia:

 1. Hei!
  Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa. Minua jäi niin vaivaamaan mitä tapahtui kun katosit. Onko nyt sellainen tilanne elämässäsi, että aiot jäädä Italiaan sen sijaan palaat että Suomeen, niin kuin sinun alunperin oli tarkoitus? Vai oliko se niin?

  VastaaPoista
 2. Oooooh, luen mielelläni kuulumisiasi Calabriasta :) Ehkä itsekin uskaltaudun jonain päivänä palata Italiaan...

  VastaaPoista
 3. Hei! Minuakin jäi vaivaamaan kun katosin, mutta onneksi sain nyt taas itseni aktivoitua kirjoittamisen pariin! Näillä näkymin jään tänne, Suomeen paluu ei ole enää suunnitelmissa. Vaan olisihan tuo pitänyt arvata, kun kerran lähtee niin on vaikea palata...

  VastaaPoista