maanantai 6. huhtikuuta 2009

Järisyttävää

Hyi jumankekka että säikähdin! Kello on 4:15 sunnuntai-maanantai välisenä yönä ja istun täällä sydän rinnasta ulos pyrkien, kädet täristen ja varpaat tutisten! Heräsin nimittäin vajaa tunti sitten siihen, että sänkyni pomppi, vaatekaappi natisi ja seinät heiluivat. Kimpaisin istumaan ja olin varma että koen elämäni ensimmäistä yliluonnollista kokemusta. Kun tärinä ja heiluminen lakkasi, makasin sängyssä puoli tuntia silmät harollaan, kädet tiukasti ristissä ja tuijottelin pimeää huonetta sydämen sykkiessä vatsassa työntäen aikaisemmin illalla syömääni iltapalaa kohti kurkkua. En uskaltanut nukahtaa, en uskaltanut liikahtaa.

Sitten mieleeni juolahti, että kyseessä saattaisi olla maanjäristys. Tästä oivalluksesta meni kuitenkin vielä vartti, ennen kuin uskalsin nousta sängystä ja laittaa valot päälle ja tietokoneen käyntiin. Ja mitäs sitten löysinkään La Repubblican nettisivulta, uutisen voimakkaasta maanjäristyksestä Roomassa! Maa tärisi 6,7 richterin voimalla, joten ei kummakaan jos huone hieman natisi liitoksissaan.

Seurailen nettiin päivittyviä uutisia vielä hetken, että mitä hittoa täällä nyt oikein tapahtuu. Voin kuitenkin kohta jatkaa uniani ilmeisesti hyvillä mielin ja unohtaa ajatukset poltergeist -ilmiöistä, vanhojen talojen kummituksista ja muista hirvityksistä. Mutta että hittolainen sitä piti säikähtää!

5 kommenttia:

 1. Hui! Mahtoi olla kokemus. Toivottavasti jäi järistykset nyt siihen. Hurja ajatus, että järistys iskisi Roomaan pahemmin ja aiheuttaisi rakennusten romahtamisen... mikä historia menetettäisiin saati mitä muuta siitä seuraisi. huh. Mutta onneksi se on nyt ohi ja elämä jatkuu!

  (heh, mulla oma lehmä ojassa.. no ei kai, mutta mulla on eka Rooman reissu varattu vapuksi, siksi sunkin blogiin alunperin löysin)

  VastaaPoista
 2. Toivotaan joo, että ei tule jälkijäristyksiä. Surullisia uutisia oli kyllä tänä aamuna, mitä televisiosta ja netistä sai lukea.

  Niin ja tervetuloa Roomaan! Täällä on jo oikein lämmintä ja aurinko paistelee kivasti. Nähtävyydetkin taitavat kaikesta huolimatta olla vielä paikoillaan ja ehjinä ;)

  VastaaPoista
 3. Pelottavaa! Minä kanssa Italiaan kiitos! Mutta millä rahalla..? :)

  VastaaPoista
 4. Nyt harmittaa oma vähättelevä kommentti järistyksestä... sen verran paljon pahaa se saikin aikaan. Eilen aamulla näytti vielä siltä, ettei lopputulema olisikaan ollut näin paha.. :(

  Mutta palaan kuitenkin kevyempiin... Täällä (tais siis lähinnä google) näyttää Roomaan melkein päivittäin sateita. On jo pitkään näyttänyt. Mutta eikös siellä ala olla jo ihan mukava kevät-kesäinen keli?

  VastaaPoista
 5. Ja uhriluku sen kun jatkaa kasvuaan... Kyllä sitä eilen tirahti kyyneliä silmiin, niin kauheita uutisia saa kuulla ja lukea.

  Ei täällä mitään vettä tule! Aurinko paistaa ja on lämmintä.

  VastaaPoista