tiistai 1. syyskuuta 2009

Paluu arkeen

CIAOO!! Kaksi kuukautta on kulunut viime kerrasta. Olen ollut lomalla, se on tarpeeksi hyvä syy, eikö vain?

Lyhyesti mitä tässä on tapahtunut:

* Asuntoautoilureissu oli mieletön! Cinque Terre, Nizza, Monaco, Fréjus, Saint-Tropez.. kaikki sujui muutamaa auton saamaa kolhua ja yhtä ryöstöä lukuunottamatta erinomaisesti. Hyvää ruokaa, aurinkoa ja rannalla makoilua, paljon naurua. Mitä muuta sitä voi toivoa?

* Viikko Sardiniassa sujui samalla kaavalla kuin Ranskan reissu; ruokaa, juomaa, aurinkoa, rentoutumista. Ei nähtävyyksiä.

* Suomen kaksi viikkoa sujuivat leppoisasti. Nautin maaseudun rauhasta, puhtaasta ilmasta, perheen ja ystävien seurasta. Niin ja grillimakkarasta sekä saunasta.

* Kolme viikkoa Etelä-Italiassa Calabriassa kruunasivat lomani. Illat tanssittiin jalat kipeiksi, päivät maattiin rannalla. Tutustuin paikallisiin, sain uusia kavereita, koin pienen lomaromanssin, söin viinirypäleitä suoraan pensaasta, näin aitoja mafiosoja (sekä kuulin karmeita tarinoita mitä ne tekevät toisilleen), ihastuin calabrialaiseen jäätelöön (tartufo di Pizzo Calabro), söin maailmanparasta tonnikalaa, opin puhumaan hieman calabrian murretta (siinä sivussa myös aika paljon enemmän italiaa) ja eksyin eräs perjantai-ilta paikalliseen karaokeiltaan (meno oli aivan kuin suoraan suomalaisesta pubista, olo oli erittäin kotoinen)... Tässä vain pieniä palasia kolmen viikon ajalta.

Nyt olen palannut Roomaan, arkeeni. Tavallaan odotin tätä jo kovastikin, koska tällä hetkellä tuntuu että tarvitsen elämääni taas rutiineja (ja myös hieman itsekuria). Mutta sehän kertoo vain siitä, että lomani oli erittäin onnistunut ja rentouttava. Paluu arkeen tuntuu hyvältä, mutta samalla mieleni olisi tehnyt jatkaa etelässä oleskelua, edes pikkiriikkisen aikaa...

2 kommenttia:

 1. lomaltapaluu on aina rankkaa. ja toisaalta arkeen paluussa on jotain kivaa ja säännönmukaista.

  hei, olen tulossa roomaan ekaa kertaa käymään syyskuussa. oisko sulla jotain vinkkejä? (nähtävyydet poimin opaskirjasta, mutta ravintola-, ja ostosvinkkejä otan miel vastaan. me ollaan varattu hotelli Piazza Vittorio Emanuele II:lta. osaatko yhtään kertoa, onko se jossain sopivalla paikalla?) hotellin webbi-sivujen mukaan se on kävelymatkan päässä "kaikesta" ja metroasema on jossain ihan lähellä...

  VastaaPoista
 2. Hei ihanaa, tervetuloa Roomaan!

  Vittorio Emanuele on oikein sopivalla paikalla, kulkuyhteydet hyvät. Pizzapaikoista suosittelen Navona Nottea (Piazza Navonan lähellä) tai Pizzeria La Montecarloa (Via Vicolo Savelli). Myös Piazza della Rotondalla (piazza jolta löytyy Pantheon) oleva Ristorante Da Fortunato on kokeilemisen arvoinen (tosin tämä paikka on hieman hintava). Tässä nyt omat suosikit jotka löytyvät kätevästi keskustasta.

  Pääostoskatuja ovat Via del Corso ja Via Cola di Rienzo. Niin ja tietysti Via Condotti jolta löytyvät huippusuunnittelijoiden liikkeet.

  Mukavaa reissua!

  VastaaPoista