sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Ruoka

Italialainen keittiö on yksi herkullisimmista mitä tiedän. Valitettavaa mutta totta, tähän asti kokeiluni ovat olleet melko yksipuolisia ja rajoittuneita, mutta olen luvannut itselleni että kokeilen joka kerta jotakin uutta ulkona syödessä. Myös kotikeittiössä olen kokeilija, vaikka tunnustankin että olen kamala kokki. Mutta yritän parhaani! Ostin kokkikirjan, jossa on italialaisia reseptejä. Toistaiseksi olen testannut vain pestopastaa. Ensi viikolla kokeilen tehdä jotain lihasta, punaisesta lihasta. Kanasta olen onnistunut (vahingossa...) tekemään ihan maistuvaa ruokaa. Ehkäpä minusta vielä joku päivä kehkeytyy ihan kelpo italialaisen keittiön kokki!

Ruoka ja ruokailuajat ovat täällä kovin erilaisia kuin mitä Suomessa on tottunut. Lounas syödään 1-2 aikaan, illallinen 8-9 aikaan illalla. Kyllä siinä on suomivatsa välillä joutunut koetukselle, kun on odottanut iltaruokaa tuonne kahdeksaankin asti. Olen siis muuttanut ruokailuaikani italialaiseen tyyliin, vaikka jos olen kotona niin eihän minua kukaan estä syömästä silloin kun haluan. Mutta jotenkin koen että on hauskempaa elää maassa maan tavalla ja tehdä niin kuin täällä kuuluu tehdä. Eli siis syön hiukan myöhemmin kuin mihin olen tottunut. Ja nyt olen tottunut tähän tapaan.

Saas nähdä milloin voin sanoa olevani tottunut syömään mereneläviä tai roomalaisen keittiön herkkuja, sisäelimiä. Sitä päivää odotellessa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti